N2O in levensmiddelenkwaliteit is een distikstofmonoxide dat, zoals u zich kunt voorstellen, wordt gebruikt in de voedingsindustrie en daarom ook de juiste kwaliteit daarvoor heeft. Deze vorm van distikstofmonoxide is gereinigd en heeft een zuiverheidsgraad van 99,7 %.
Distikstofmonoxide (N2O) in levensmiddelenkwaliteit wordt onder andere gebruikt in slagroomcapsules. Dit gas kan in slagroomcapsules worden verkocht en in de slagroomsyphon worden ingebracht, of via de eveneens bekende slagroompatronen. Het distikstofmonoxide (N2O) mengt goed met de vetachtige stoffen die in de slagroomsyphon worden gedaan om een mousse, crème of slagroom te maken. Naast dit voordeel heeft distikstofmonoxide (N2O) in de voedingsindustrie ook het voordeel dat het antibacteriële eigenschappen bezit. Hierdoor blijft de slagroom in de koelkast tot 10 dagen houdbaar.
Voedselkwaliteit N2O is een stikstofoxide dat, zoals je kunt raden, wordt gebruikt in de voedingsindustrie en dus de vereiste kwaliteit voor deze sector heeft. In feite is deze vorm van stikstofoxide gezuiverd en heeft het een zuiverheidsgraad van 99,7%.
Voedselkwaliteit stikstofoxide (N2O) wordt onder andere gebruikt in slagroomspuiten. Dit gas kan worden verkocht in slagroompatronen en worden geplaatst in de slagroomspuit, of via de ook wel bekende slagroomcartridges. Stikstofoxide (N2O) kan zich mengen met de vetstoffen die in de slagroomspuit worden gebracht om een schuim, een crème of slagroom te vormen. Naast dit voordeel is er ook het voordeel van stikstofoxide (N2O) in de voedingsindustrie dat stikstofoxide antibacteriële eigenschappen heeft. Hierdoor blijft de slagroom tot 10 dagen goed in de koelkast.